Macintosh LC: Uitbreidingen


Geheugen

Er zijn twee SIMM sleuven aanwezig. Er zit 2MB geheugen vast op het moederbord. Beide sleuven moeten tegelijk met even grote SIMM's gevuld worden.

Type Art# Prijs per stuk
1MB SIMM 30 pins A-3242  Niet leverbaar
2MB SIMM 30 pins A-1471  Niet leverbaar
4MB SIMM 30 pins A-1053  Niet leverbaar

Harddisk (SCSI 3,5 inch)

Het is mogelijk om een grotere hardisk in deze machine te plaatsen Deze komt in de plaats van de bestaande harddisk.

Videogeheugen

Het videogeheugen van de LC is uit te breiden. Van huis uit zit er 256 KB in. Dit is uit te breiden naar 512 KB. U moet dan de 256KB VRAM SIMM vervangen door een 512KB VRAM SIMM.

Het is mogelijk om een extra videokaart te plaatsen voor een tweede beeldscherm.

Type Artikel-
nummer
Prijs per stuk
512 KB VRAM SIMM A-3378  Niet leverbaar
Videokaart voor LC slot (16 bits) A-3921  Niet leverbaar
Videokaart voor LC slot (24 bits) A-3922  Niet leverbaar

Cachegeheugen

Het is niet mogelijk om een cache in deze Mac te plaatsen.

Ethernet (LC Slot)

Deze Mac is uitgerust met een LC Slot. Hier moeten speciale Ethernet kaarten in. Het installeren hiervan is relatief eenvoudig omdat de Mac makkelijk open gaat en de kaart er alleen maar ingeprikt hoeft te worden.

Batterij

In deze machines zit een 3,6 volt Lithium batterij die er onder andere voor zorgt dat de klok door loopt en dat de instellingen behouden blijven als de Mac uit staat. De batterij is cylindervormig en is even groot als een halve penlight. Als de klok in uw Mac opeens op 27 augustus 1956* of als de Monitor iedere keer op zwart-wit springt in een rare resolutie dan weet u zeker dat uw batterij leeg is.
* Dit is de geboortedatum van Steve Jobs...

Type Artikelnummer Prijs
Batterij 3,6 volt Lithium A-3537  € 21,60 incl BTWDeze site is alleen voor consumenten. Zakelijke gebruikers verwijzen wij naar onze zakelijke-site. Voor consumenten en voor zakelijke gebruikers gelden verschillende voorwaarden en prijzen. Al deze prijzen zijn inclusief BTW. Prijswijzigingen voorbehouden. Deze prijzen zijn enkel geldig bij bestelling via deze internet-site. Onze leveringsvoorwaarden zijn op al onze leveringen van toepassing. Chipmunk International BV, Tongelresestraat 273, 5642 NA Eindhoven.